Výstava o historii falšování potravin

,,Šejdíři a šizuňkové“ je název výstavy na kterou jsme se se třídou NA3 vydaly podívat v rámci odborné výuky za poznáním nových informací o historii falšování potravin. Dozvěděly jsme se nejen praktiky tehdejších podvodníků, ale také druhy trestu od pokut až po pověstné máchání nepoctivých pekařů v jezeře. Falšované potraviny číhaly opravdu všude: u mlékařky ředící mléko vodou, u pekaře sypajicího do mouky sádru a přidávání hovězí krve na obarvení chleba a mnoho dalších.

I když v moderní době omezují falšování potravin i zákony, přesto nemusí odpovídat té nejvyšší kvalitě. Zajímavou informací ze současnosti je možnost ověřit si potraviny v mobilní aplikaci ,,Fér potravina“, která nám umožní zjistit složení a nutriční informace potravin.

Třída NA3

 


Návrat

Předchozí stránka: Průkazy ISIC a čipy
Následující stránka: Humanitární činnost